ΣΙΡΚΟΥΪ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 1963


αγώνας - σιρκουί-αυτοκινήτου κερκυρα

17 οδηγοί λαμβάνουν εκκίνηση στον αγώνα  ταχύτητας αυτοκινήτων το 1963, ο οποίος διοργανώθηκε  στην Κέρκυρα από την ΕΛΠΑ.

Στιγμιότυπα από τον αγώνα, ο οποίος διεξάγεται στους δρόμους της πόλης της Κέρκυρας. Τον αγώνα παρακολουθούν πλήθος θεατών, μεταξύ των οποίων διακρίνονται ο Διάδοχος Κωνσταντίνος και ο Διάδοχος του ισπανικού θρόνου Δον Χουάν Κάρλος. Νικητής αναδεικνύεται ο Χιονίδης με Τζάγκουαρ.

  page

αγώνας - σιρκουί αυτοκινήτου

Οι αγώνες  σταμάτησαν οριστικά το 1972 για λόγους ασφαλείας όπως όλοι οι αγώνες εκτός πίστας μετά το τραγικό ατύχημα του Γιάννη Μεϊμαρίδη    > Μαύρου < στον αγώνα της Ρόδου με την Αλφα GTA.

Η εκκίνηση δινόταν από την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου και έπιανε μέχρι το Ακταιόν, κατέβαιναν με φούλ γκάζια την παραλιακή Γαρίτσας Γαρίτσας μέχρι τη κλειστή φουρκέτα στο εργοστάσιο του Δεσύλλα. Γύριζε δεξιά τη Μ. Αθανασίου διέσχιζε τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας , διαδρομή-του-σιρκουίδεξιά στροφή στη Ριζοσπαστών Βουλευτών,ξανά δεξιά στην ανηφόρα της Ασπιώτη , – παρατεταμένη σικαίην μεταξύ Ορφέα και Φοίνικα μετά κατηφόριζε μέχρι τον Καποδίστρια , αριστερά κατέβαινε την ευθεία της Καποδιστρίου μέχρι την ανοικτή διπλή δεξιά φουρκέτα της Κοφινέτας και ευθεία μετά στο δρόμο πάλι  για  το Μποσκέτο και έμπαιναν στην ευθεία του τερματισμού