Ζέστη και οδήγηση


ζέστη-οδήγηση-θερμοκρασία

Οδήγηση Σε Υψηλές Θερμοκρασίες

Οι πρώτες ηλιόλουστες μέρες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και το καλοκαίρι είναι πλέον κοντά!

Η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ανεβάινει,ειδικά σε συνθήκες καύσωνα πολύ πιο γρήγορα από ότι νομίζουμε.

Ας δούμε μερικές συμβουλές για μια πιο ευχάριστη και ασφαλέστερη οδήγηση στη ζέστη.

Τα παιδιά και τα ζώα δεν τα αφήνουν ποτέ σε ζεστό αυτοκίνητο.

Ειδικά τα μικρά παιδιά και τα ζώα δεν πρέπει να τα αφήνου σε καμιά περίπτωση μέσα στο αυτοκίνητο  – η ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό θα μπορούσε να είναι απειλητική για τη ζωή τους. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που βρίσκετε σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία η θερμοκρασία ανεβαίνει 1 βαθμό ανά λεπτό – εάν η εξωτερική θερμοκρασία ξεπερνά ήδη τους 30 βαθμούς, σε σύντομο χρονικό διάστημα  η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα φτάσει έως και 70 βαθμούς. Αυτές οι τιμές μπορεί να οδηγήσουν σε λιποθυμία ή κυκλοφορική καταπληξία και επίσης σε ακραίες περιπτώσεις θέτουν σε κίνδυνο και τη ζωή

συνεργείο-αυτοκινήτων-κέρκυρα-temperaturen-θερμοκρασία

 

Το σύνδρομο της παντόφλας

Το ελαφρύ ντύσιμο φυσικά ενδείκνυται για την άνεσή σας κατά την οδήγηση όχι όμως και οι σαγιονάρες ή οι παντόφλες, οι οποίες ευθύνονται για πολλά ατυχήματα! Ακόμη λοιπόν και μετά την παραλία, ας μπούμε στον κόπο να οδηγούμε , με κλειστά παπούτσια ή πέδιλα !

συνεργείο-αυτοκινήτων-κέρκυρα-temperaturen-flip-flops

Καυτό τιμόνι;

Προλάβετε το κάψιμο των χεριών σας με αυτόν το τρόπο : Γυρίστε το τιμόνι κατά 180 μοίρες πριν βγείτε έξω από το αυτοκίνητο. Με αυτόν τον τρόπο, η πλευρά που αγγίζετε όταν οδηγείτε, θα παραμείνει στη σκιά!

lenkrad-καυτό-τιμόνι

 Ζεστό εσωτερικό;

Ορθή χρήση του κλιματισμού

Δροσιστείτε πιο γρήγορα οδηγώντας με κατεβασμένα τα παράθυρα και τον αέρα στο δυνατό ώστε ο ζεστός αέρας να αναγκαστεί να βγει έξω και να κυκλοφορήσει ο δροσερός https://mannligapotek.com/generisk-cialis/. Σε λίγα λεπτά, ο αέρας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου θα είναι περίπου στην ίδια θερμοκρασία με τον αέρα έξω, οπότε κλείνετε τα παράθυρα.

autocheck-χρήση-κλιματισμού

Φροντίστε να μην κατευθύνετε τους αεραγωγούς στο πρόσωπο ή στο σώμα, γιατί οι πιθανότητες ψύξης είναι μεγάλες. Διατηρήστε τη θερμοκρασία σε λογικά επίπεδα, όσο το δυνατόν πιο κοντά στην εξωτερική θερμοκρασία. Καλό είναι να μην δημιουργείτε συνθήκες ψύχους στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, γιατί ο κυριότερος λόγος ιώσεων τους καλοκαιρινούς μήνες είναι οι έντονες εναλλαγές θερμοκρασίας.

Ρεζερβουάρ βενζίνης

Η βενζίνη και το ντίζελ επεκτείνετε με τη θερμότητα. Έτσι θα πρέπει το καλοκαίρι να μη γεμίζουμε το ρεζερβουάρ καυσίμου εντελώς, συμβουλεύει η ένωση των αυτοκινητιστών . Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του με την αύξηση της θερμοκρασίας  κατά 20 βαθμούς το καύσιμο επεκτείνετε  περίπου δύο τοις εκατό. Αυτό σημαίνει, σε ένα ρεζερβουάρ 50- λίτρων, ένα λίτρο περισσότερο όγκο. Το καύσιμο αποθηκεύεται στα περισσότερα βενζινάδικα  σε υπόγειες δεξαμενές στους 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Σε εξωτερικές θερμοκρασίες των 30 βαθμών άνω, το καύσιμο θερμαίνεται γρήγορα και το ρεζερβουάρ μπορεί να υπερχειλίσει και να προκαλέσει ζημιές,  στη χειρότερη περίπτωση πυρκαγιά  του οχήματος.

κέρκυρα-Ρεζερβουάρ-βενζίνης